Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{cartTotal}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Κολλαγόνο | Ποιος είναι ο ρόλος του στην επιδερμίδα μας;

Κολλαγόνο | Ποιος είναι ο ρόλος του στην επιδερμίδα μας;

Τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος επάνω στην επιδερμίδα είναι ένα θέμα που απασχολούσε πάντα τις γυναίκες. Ποιος είναι ο ρόλος του κολλαγόνου όμως στην επιδερμίδα μας;

Τι είναι το Κολλαγόνο;

Το κολλαγόνο είναι ένα από τα βασικότερα δομικά στοιχεία του σώματός μας, καθώς είναι το κύριο συστατικό του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών μας. Αποτελεί την κύρια πρωτεΐνη του συνδετικού ιστού και παρέχει στήριξη, ελαστικότητα και προστασία. Στο επίπεδο του δέρματος, το κολλαγόνο παρέχει αντοχή και δομική στήριξη, χτίζοντας το σκελετό του εξωκυττάριου δικτύου της δερμίδας. Είναι ένα είδος τρισδιάστατου δικτύου που συνδέει τα κύτταρα μεταξύ τους προσφέροντας στήριξη και αντοχή. Το κολλαγόνο βοηθά στη διατήρηση της σφριγηλότητας, πυκνότητας και ελαστικότητας του δέρματος μειώνοντας την εμφάνιση των λεπτών ρυτίδων. Το δέρμα γερνά και χάνει τη χαρακτηριστική του σφριγηλότητα και ελαστικότητα λόγω μείωσης του πάχους της δερμίδας, η οποία αποτελείται στο μεγάλο μέρος της από κολλαγόνο, του οποίου η παραγωγή μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

 

Από την ηλικία των 20 ετών, τα δομικά συστατικά του δέρματος και ιδιαίτερα οι ίνες του κολλαγόνου αρχίζουν να κατακερματίζονται, προκαλώντας στο δέρμα απώλεια ελαστικότητας, χαλάρωση και ρυτίδες. Επίσης, η κληρονομικότητα, η έκθεση στον ήλιο και ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία.

Το κολλαγόνο αποδομείται από ειδικά ένζυμα τα οποία σπάζουν τις μακριές πρωτεϊνικές αλυσίδες που το αποτελούν προς σχηματισμό μικρότερων τμημάτων, τα οποία στερούνται μηχανικών ιδιοτήτων. Στο νεανικό δέρμα που δεν εκτίθεται στο ηλιακό φως, η σύνθεση του κολλαγόνου και η αποδόμησή του βρίσκονται σε δυναμική ισορροπία, χάρη στην οποία διατηρείται η σφριγηλότητα του δέρματος. Όσο όμως αυξάνεται η ηλικία, η ισορροπία αυτή διαταράσσεται σταδιακά, με συνέπεια η σφριγηλότητα να μειώνεται. Επιπλέον της έκθεσης στο ηλιακό φως, η οποία οδηγεί στη λεγόμενη «φωτογήρανση», ένας άλλος καθοριστικός εξωτερικός παράγοντας, μεταξύ άλλων, ο οποίος επιταχύνει τις διαδικασίες της γήρανσης του δέρματος είναι το οξειδωτικό stress. Αυτό προκαλεί την παραγωγή ελεύθερων ριζών, οι οποίες μεταβάλλουν τη δομή του δέρματος και διαταράσσουν το μεταβολισμό του κολλαγόνου, με αποτέλεσμα την ταχύτερη καταστροφή του.


Αν
ακαλύψτε τη νέα εποχή αντιγήρανσης.

Οι ερευνητές της Labo εστίασαν στη σημασία του κολλαγόνου στο επίπεδο της δερμίδας. Για πρώτη φορά και με τη χρήση της Διαδερμικής Τεχνολογίας, 6 μόρια κολλαγόνου με διαφορετικά μοριακά βάρη εισέρχονται στο δέρμα στο επίπεδο της δερμίδας αυξάνοντας την πυκνότητα και γεμίζοντας το δέρμα που φέρει σημάδια χαλάρωσης και ρυτίδες.

 

Χάρη σε αυτήν ακριβώς την τεχνολογία, δημιουργήθηκε η πλέον καινοτόμος δερμοκαλλυντική ευρεσιτεχνία της Labo: Το Σετ Αγωγής Προσώπου Collagenina με 6 μόρια Κολλαγόνου.

 

Εμπλουτισμένη με 6 μόρια Κολλαγόνου και επιπλέον δραστικά συστατικά έχει τριπλή δράση, αναπλήρωσης, ενεργοποίησης της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου και μείωση της φυσικής φθοράς του.

Προσφέρει άμεση σύσφιξη και ελαστικότητα του δέρματος χωρίς επεμβατικές θεραπείες. Είναι μια εντατική αγωγή 14 ημερών με εύκολη εφαρμογή στο σπίτι κι ορατά αποτελέσματα από την 1η εβδομάδα στην σφριγηλότητα, την πυκνότητα, την ελαστικότητα, την ανόρθωση και στη μείωση των ρυτίδων του προσώπου.

 

Η αγωγή Collagenina εξασφαλίζει πολλαπλά οφέλη:

  • αύξηση της πυκνότητας του δέρματος +15,5% στις 14 ημέρες στο 100% των εθελοντριών
  • ανόρθωση προσώπου -1,15 mm στις 14 ημέρες στο 91,7% των εθελοντριών
  • μείωση ρυτίδων -9,8% στις 14 ημέρες 100% των εθελοντριών